Seurakunta

Olemme kansainvälinen, kaksikielinen (englanti/suomi), kaikille avoin seurakunta. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi kävijät kaikista kansallisuuksista. Osa seurakuntalaisista asuu Suomessa pysyvästi, osa väliaikaisesti työn tai opiskelun merkeissä. Jos etsit seurakuntaperhettä ja hengellistä kotia, tule rohkeasti tutustumaan meihin. Uskomme, että NewHope-seurakunta voi siunata, rohkaista ja innostaa sinua elämäsi eri vaiheissa.

NÄKYMME

Tahdomme nähdä ihmisten pelastuvan ja kasvavan uskossaan sekä vaikuttaa muutosta niin omassa kaupungissamme kuin kansakuntien keskuudessa.

MITÄ ME USKOMME

Raamattu

Uskomme koko Raamatun, sekä Vanhan että Uuden testamentin, olevan inspiroitua Jumalan sanaa, jossa Jumala ilmoittaa suunnitelmansa ihmiskuntaa varten. Tämä suunnitelma huipentuu Jeesuksen ristinkuolemaan, ylösnousemukseen ja seurakunnan syntyyn. Raamattu on ohjekirja elämäämme varten ja kristillisen uskon ja elämän auktoriteetti. (2. Tim. 3:15-17; 1. Tess. 2:13; 2. Piet. 1:21)

Jeesus Kristus

Uskomme Herraan Jeesukseen Kristukseen, ihmisten vapahtajaan, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi neitsyt Mariasta ja on tosi Jumala ja tosi ihminen. (Matt. 1:23; Luuk. 1:31, 35; Fil. 2:9–11; Hepr. 1:3).

Pyhän Hengen kaste

Uskomme, että Isän Jumalan lupaama ja Herramme Jeesuksen Kristuksen asettama Pyhän Hengen kaste on tarkoitettu kaikille Jeesuksen Kristuksen seuraajille, ja sitä voi rohkein mielin anoa Jumalalta. Pyhän Hengen kaste oli luonnollinen osa uskovien elämää alkuseurakunnassa. Siinä uskova saa voiman elää ja palvella ja hänet varustetaan Pyhän Hengen lahjoilla palvelutyötä varten. (Luuk. 24:49; Ap. t. 1:4; Ap. t. 1:8; 1. Kor. 12:1–31)

Pelastus

Uskomme, että pelastus on Jumalan lahja ihmiselle. Emme pysty itse hyvittämään syntejämme kehittämällä itseämme tai tekemällä hyviä tekoja. Voimme pelastua synnin aiheuttamalta tuomiolta ainoastaan turvaamalla Jeesukseen Kristukseen Jumalan lähettämänä syntien sovittajana. Ihminen saa ikuisen elämän lahjaksi sillä hetkellä kun hän vastaanottaa Jeesuksen Kristuksen elämäänsä uskon kautta. (Room. 6:23; Ef. 2:8–9; Joh. 14:6; Tiit. 3:5, Gal. 3:26, Room. 5:1)

Jumalan parantava voima

Uskomme, että Jumalan parantava voima on olennainen osa evankeliumia. Jeesuksen sovitustyö on vapauttanut meidät myös sairauden vallasta, ja tämä vapaus kuuluu kaikille uskoville. (Jes. 53:4–5; Matt. 8:16–17; Jaak. 5:14–16)

Uskovien kaste

Uskomme, että kaste on asetettu Raamatussa; jokainen, joka katuu syntejään ja uskoo Jeesukseen pelastajanaan ja Herranaan, tulee kastaa. Kasteessa uskova julistaa maailmalle, että hän on kuollut Kristuksen kanssa ja hänet on myös Kristuksen kanssa herätetty uuteen elämään. (Matt. 28:19; Mark. 16:16; Ap. t. 10:47, 48; Room. 6:4)

Ehtoollinen

Uskomme, että ehtoollinen, joka koostuu leivästä ja viinistä (Mark. 14:22–25) symboloi osallisuuttamme jumalalliseen luontoon Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta (2. Piet. 1:4), muistuttaa meitä Kristuksen kärsimyksistä ja kuolemasta (1. Kor. 11:26) ja julistaa Hänen toista tulemistaan (1. Kor. 11:26). Ehtoollisen vietto kuuluu jokaiselle uskovalle Herran paluuseen asti.

Seurakunnan johtajat

Seurakuntaa johtaa pastori Chima Igwe vaimonsa Heidin kanssa. Ennen NewHope-seurakunnan perustamista Espooseen pariskunta toimi lähetystyössä Kaakkois-Aasiassa.

Contact us

© 2023 NewHope Church. All Rights Reserved.